Žena při prodeji bruslí udělala zásadní chybu. Z účtu jí zmizelo 300 tisíc korun

Čtyřiačtyřicetiletá žena z Táborska chtěla prodat na jednom z internetových bazarů dětské brusle. Zájemce na sebe nenechal dlouho čekat. Ženě poslal odkaz na údajnou stránku s přepravními službami. Podmínkou pro to, aby mohla žena brusle zákazníkovi poslat, bylo přihlásit se do internetového bankovnictví. Což žena udělala. Následně zjistila, že jí z účtu někdo odčerpal 300 tisíc korun.

Policisté už dlouhou dobu upozorňují na to, že je nutné být velmi obezřetný jak při nákupu, tak i při prodeji věcí na internetu. Přesto se případy neustále množí a podvedených přibývá.

[chooze:article;value:486120]

​Policisté na jihu Čech každý den vydávají zprávy s konkrétními případy internetových podvodů. V nich lidé najdou i nejpoužívanější triky a legendy pachatelů.

Podle policie poučením z tohoto případu je, že se lidé nikdy nemají přihlašovat do internetového bankovnictví z odkazů zaslaných e-mailem, přes sociální sítě nebo SMS. Bezpečné je se přihlásit vždy pouze přes oficiální stránky banky.

Pokud o peníze kvůli podvodu přijdete, co nejrychleji to oznamte policii a ihned se spojte se svou bankou. Ta se může pokusit platby zablokovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.