Žena se hádá s drzými nájemníky. Chtějí jí zničit zahradu kvůli parkování

Mladá Britka před dvěma lety zdědila domek po tetě. S manželem se rozhodli dům pronajmout, a proto kontaktovali jednu z agentur, která vše zprostředkovala. Výši činže nastavili o třetinu nižší, než je tržní hodnota nájmů v podobných místech, a budoucí obyvatele domečku rovnou varovali, že k bydlení nepatří parkovací místo. Nájemníci souhlasili se všemi podmínkami.

Jenže po pár měsících začali dělat potíže a majitelce oznámili, že zahrádku před domem přemění na parkovací místo. Připojili i požadavek, že by jim měla stavební práce zaplatit. "Může samovolně nájemník přestavět zahrádku domu na parkoviště, aniž bychom mu dali souhlas? Žádal o to několikrát a my jsme pokaždé řekli ne," svěřila se mladá maminka podle portálu Mirror na internetu. 

[chooze:article;value:483933]

Přitom na silnici před domem nejsou žádné zábrany a lidé tam mohou parkovat kdykoli. Nájemníci se však rozhodli, že chtějí své soukromé parkoviště, a tak majitelku domu začali bombardovat zprávami. "Loni mi poslali e-mail s dotazem, kdy začnou stavební práce na parkovišti. Požadovali, aby platili snížené nájemné v době, kdy budou práce probíhat. Poté odeslali další e-mail, že pokud práce nebude hotová do tří měsíců, mají právo domluvit se s vlastní stavební firmou a následně nám vše vyúčtovat," svěřila se žena.

"Chtěla jsem to vyřešit s agenturou, ale zdá se, že ta situaci zanedbává. Budu to tedy muset vyřídit sama," popsala situaci pronajímatelka. Na internetu se jí začali ozývat lidé, kteří jí dávají za pravdu. Podle nich je chování nájemníků nehorázné. Rozhodně prý na jejím pozemku nemají bez souhlasu právo provádět žádné změny.

[chooze:article;value:476324]

"Poslala jsem nájemníkům e-mail, ve kterém jsem jasně napsala, že k domu parkovací místo nepatří, což odráží i výše nájmu. To samé se jim snažili vysvětlit realitní makléři. Ti jim také řekli, že k žádným změnám pozemku nemají oprávnění. Uvidím, jak zareagují, ale myslím si, že mým dalším krokem bude jejich vystěhování, jestliže mě neposlechnou," dodala podle britského deníku Daily Post majitelka domu.

Nájemníci z Harrachova jsou v úzkých. Stát jim zdražil bydlení (12/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.