Žena se pokusila kvůli pár tisícům zavraždit seniora. Propustili ji na svobodu

Karlovarští policisté oznámili, že zahájili trestní stíhání 59leté ženy z Chebska, která se letos na začátku září měla pokusit zabít 80letého seniora. Stalo se to v bytě v Karlových Varech, kde dotyčná muže fyzicky napadla a srazila ho na zem. Motivem měla být snaha získat peníze, které si od něj předtím chtěla vypůjčit. 

"Po prvotním útoku měla žena ležícího muže začít škrtit, čímž mu uzavírala dýchací cesty a zamezovala přísunu vzduchu, v důsledku čehož upadl do bezvědomí," popsal incident policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Když senior ztratil vědomí, žena mu měla z kapsy vzít deset tisíc korun a z bytu poté odejít, aniž by mu poskytla nebo zavolala pomoc. 

[chooze:article;value:525394]

​"Muž byl po útoku převezen do nemocnice, kde byl ošetřen," dodal Kopřiva. Dosavadním šetřením kriminalisté zjistili, že podezřelá měla v úmyslu seniora zabít, případ proto klasifikovali jako pokus o vraždu. Za to jí hrozí 15 až 20 let ve vězení nebo výjimečný trest.

Ve vazbě ale v tuto chvíli žena není. "Po provedených úkonech byla žena propuštěna ze zadržení a její trestní stíhání probíhá na svobodě," objasnil Kopřiva.

Olomoucký soud v květnu poslal do vězení seniora za pokus o vraždu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.