Žena se smečkou psů terorizovala okolí. Přijďte je zastřelit, píše teď na sociální síti

Ještě na začátku letošní roku měla žena v malém bytě 17 psů. Jak upozornila TV Nova, v březnu však o jednoho mazlíčka přišla poté, když se vracela z venčení a dodávkou sjela do příkopu. Nehodu tehdy pejsek nepřežil.

Nyní to vypadá, že se chce celé své smečky zbavit. "Hledám někoho, kdo se ujme (vykoupí) má zvířata, anebo je přijde zastřelit," napsala majitelka na facebooku.

[chooze:article;value:483519]

Je navíc odhodlaná k razantnímu kroku. "Já pistoli nemám. Všechno jsou to mladí a zdraví psi. I malá štěňátka. S sebou je vzít nemůžu a už je nemám z čeho živit. Musí to jít všechno pryč," doplnila žena v komentáři pod příspěvkem.

Lidé dotyčné proto poradili, aby zvířata dala do útulku. To ale udělat nechce. "Ti psi mě stáli několik set tisíc postupně. A navíc útulky toho mají dost samy," uvedla.

Na psy si stěžovali nejen obyvatele domu, ve kterém žena bydlela. Vadil jim totiž štěkot i nesnesitelný zápach. Obtěžovali ale také lidi z okolí, majitelka je totiž venčí bez vodítka. Mnozí se navíc báli i o své děti, protože hned vedle domu je mateřská školka a naproti základní škola.

Smečka měla dokonce napadnout letos v únoru na okraji Prahy sedmiletou holčičku. Podle svědků navíc majitelka neposkytla dotyčné první pomoc a ujela. Více informací se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Případem se zabývala i veterinární správa, která předala městskému úřadu podnět k zahájení správního řízení. "Ze strany Úřadu městské části Prahy 10 bylo s touto paní vedeno řízení v oblasti špatných chovatelských podmínek. Bylo vydáno pravomocné rozhodnutí, kterým byla chovatelce uložena sankce a povinnost zlepšení podmínek pro chov zvířat. Následně se ale paní odstěhovala mimo území správního obvodu Prahy 10. Tedy o současných podmínkách pro chov psů nemáme informace," řekl TN.cz mluvčí městské části Prahy 10 Ján Bruno Tropp.

Na majitelku byla i policie krátká. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.