Žena si na letišti dala kávu z automatu. Skončila na jednotce intenzivní péče

Dopřát si kávu se svými kolegy chtěla v pondělí pracovnice aerolinky na letišti Palma de Mallorca. Zašli si proto k automatu. Když však dotyčná začala pít, přišlo jí, že nápoj chutná velmi divně, píše portál Ultima Hora.

Poté, co začala kelímek detailněji zkoumat a lžičkou v něm míchat, se naprosto zhrozila. V kávě totiž objevila velké množství drobného hmyzu. Jen krátce nato pak upadla do anafylaktického šoku. Rychle jí otekl obličej a hrdlo se sevřelo tak, že nemohla ani dýchat. "Na kůži se jí také vytvořily otoky," uvedl portál Mirror. Spolupracovníci proto okamžitě zavolali záchranáře.

[chooze:article;value:475234]

Zdravotníci ženě podali adrenalin spolu s dalšími léky a následně ji převezli do nemocnice. Na jednotce intenzivní péče strávila dlouhých 36 hodin. Ve středu pak pacientku lékaři propustili.

Rodina už podala stížnost na letiště a událost nahlásila policii kvůli možnému ublížení na zdraví. Blízcí jsou přesvědčení, že letištní personál automat na kávu špatně udržoval. Ten pak nesplňoval základní hygienické normy a usídlil se v něm hmyz.

Letiště jsou po covidu už zase rušnější. Více se dozvíte v následující reportáži (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.