Žena si pochutnávala na guláši, v knedlíku ze supermarketu našla kovový vrut

Kristina Zaviačičová má špatné vzpomínky na večeři, protože v jejím jídle bylo, co tam nepatří. TN.cz o tom informovala její partnerka Alexandra. "6. března večer se Kristina s chutí pustila do guláše. Mezi zuby ucítila cosi tvrdého, a tak se nezakousla úplně. Posléze se jí cosi zapíchlo do patra," popisuje hrůzný zážitek Alexandra Zaviačičová.

[chooze:gallery;value:30724]

​"Nic závažného se naštěstí nestalo. Kristina vyplivla knedlík i se šroubem. Ona je tři týdny před porodem, a tak jsem to za ni začala řešit," vysvětluje žena.

Vrut se prý našel v kynutém knedlíku značky K-classic zakoupeném letos 1. března v prodejně Kaufland z ulice Dr. M. Horákové v Liberci.

[chooze:article;value:487717]

​Alexandra Zaviačičová neváhala s nahlášením problému obchodnímu řetězci. "Operátorka se ptala, jestli jsme s tím (poraněním, pozn. red.) šly k doktorovi. A nabídli nám jako kompenzaci poukázku do Kauflandu v hodnotě 800 korun," popisuje zkušenosti Alexandra Zaviačičová s tím, že poukázku odmítla.

Obchodní řetězec redakci TN.cz potvrdil, že se případem i nadále zabývá. "Podnět zákaznice evidujeme a řešíme ho standardně v rámci nastavených interních postupů událostí," vysvětluje mluvčí řetězce Renata Maierl.

Výrobcem potraviny, ve které měl vrut údajně být, je společnost Svoboda – výroba domácích knedlíků. Podle obchodního ředitele Hynka Zemana je ale nepravděpodobné, že by se vrut dostal do knedlíku během výroby.

[chooze:article;value:490186]

​"Na konci výrobní linky máme detektory, které by zachytily i malinký kousek kovu. Takový knedlík by stoprocentně vyřadily a neměl by žádnou šanci se dostat do obchodní sítě. Je nám velice líto, že nastal takovýto problém. My se ale od této věci distancujeme," uvádí Zeman.

Případem se rovněž zabývá Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). "Budeme u výrobce zjišťovat, jestli jsou výrobní zařízení v dobrém technickém stavu a nehrozí zde kontaminace potraviny cizím předmětem. Zaměříme se na to, jestli jsou plněny požadavky na hygienu provozu a fungují detektory kovu i detektory kontaminace na výstupu," vysvětluje mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.