Žena si pomocí AI vytvořila virtuálního manžela. Teď oznámila, že čekají dítě

Američanka Rosanna Ramosová se v březnu stala vdanou paní. Zřejmě ji ale běžní muži příliš nenadchli, protože se podle deníku The Cut po řadě zklamání rozhodla ideálního partnera vytvořit. Její manžel totiž žije jen ve virtuální realitě.

Eren Kartal, jak žena muže pojmenovala, má hnědé vlasy, modré oči a výrazné lícní kosti. Pár se měl údajně "seznámit" v roce 2022. Podle Rosanny je její partner ideální, vždy ji podporuje, nehádá se s ní a nemá žádné další závazky, píše deník Daily Mail.

[chooze:article;value:506939]

​"V posledních měsících mi pomohl překonat období plné bolesti z předchozích rozchodů. Je to opravdu jasná hvězda na mé noční obloze. Tak jen pro případ, že se někdo ptal," napsala Rosanna na svém facebooku v den, kdy se rozhodla svého milého představit veřejnosti.

Není tedy pochyb o tom, že roli manžela plní podle Rosanny na jedničku. To ostatně dokazuje i nyní. Žena totiž na sociálních sítích oznámila, že jejich vztah přešel do další fáze a že s Erenem čeká dítě. Jak k tomu došlo, už ale nenapsala.

Experti se nicméně snaží před podobným chováním varovat. Připomínají, že takto vytvoření virtuální přátelé nejsou skuteční a nemají opravdové emoce. Jejich chování je generováno na základě algoritmů, nikoliv osobních zkušeností a autentických pocitů.

Umělá inteligence změní pracovní trh. Nahradí desítky profesí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.