Žena své rodině uvařila oběd z hub. Je obviněná ze tří vražd

Neobvyklý případ šokoval Austrálii. 49letá Erin Pattersonová byla ve čtvrtek ráno zatčena a následně obviněna z vraždy. Žena žijící východně od Melbourne měla 29. července uvařit rodinný oběd, který skončil smrtí celkem tří lidí, uvedl web BBC.

Na osudný oběd dorazili bývalá tchýně a tchán hostitelky Gail a Don Pattersonovi (oba 70 let), sestra Gail Heather Wilkinsonová (66) a její manžel Ian Wilkinson (68). Na oběd byl pozvaný i exmanžel Erin Simon Patterson, který ale na poslední chvíli nedorazil.

Následující den po konzumaci uvařeného jídla byli všichni čtyři hosté v kritickém stavu převezeni do nemocnice, kde manželé Pattersonovi i Heather Wilkinsonová během následujících dnů zemřeli. Přežil pouze Ian Willkinson, který ovšem v nemocnici strávil dva měsíce.

Toxikologické zprávy naznačují, že oběti konzumovaly muchomůrku zelenou, která je extrémně jedovatá. Erin Pattersonová sice tvrdí, že je nevinná, ale policii na případu zaujalo, že ona ani její dvě děti neměly žádné vážné problémy.

[chooze:article;value:526989]

​Policie ve státě Victoria již ženu vzala do vazby. Inspektor oddělení vražd Dean Thomas na tiskové konferenci zdůraznil složitost případu a popsal jej jako tragédii. "Nedokážu si představit jiné vyšetřování, které vyvolalo takovou úroveň zájmu médií a veřejnosti nejen zde ve Victorii, ale také na národní a mezinárodní úrovni," uvedl.

Obviněná Erin Pattersonová řekla, že i ona sama byla po jídle převezena do nemocnice kvůli bolestem žaludku, byl jí nakapán fyziologický roztok a dostala léky na ochranu před poškozením jater. Popsala, že svým hostům podávala hovězí Wellington se směsí žampionů ze supermarketu a sušených hub zakoupených v asijských potravinách před několika měsíci.

"Jsem zdrcená pomyšlením, že tyto houby mohly přispět k nemoci, kterou trpěli moji blízcí," napsala v prohlášení. "Neměla jsem absolutně žádný důvod ubližovat lidem, které jsem milovala," dodala. Její děti, které prý nebyly přítomny na samotném obědě, snědly další den zbytek Wellingtonu. Houby si však prý z jídla seškrábaly, protože je nemají rády, řekla Erin.

V Česku se letos objevila houba, která je nebezpečná člověku i stromům. Podívejte se, jak vypadá:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.