Žena upadla při nakupování. Obchod musí zaplatit téměř 200 tisíc korun

Nepříjemná událost se stala v červenci, kdy vyrazila žena na nákup v obci Slatina na východě Chorvatska. V prodejně řetězce NTL se vydala do oddílu s chlazenými potravinami. Podle soudního rozsudku ale právě tam uklouzla "na louži vody, která vznikla únikem z chladicího zařízení."

"Upadla na zem a utrpěla zlomeninu spodní části palcové kosti na palci pravé ruky," citoval z rozsudku chorvatský web Danica.hr. "Okamžitě jsem ucítila bolest v pravé ruce a otekla mi. Podařilo se mi vstát jen s pomocí dcery," uvedla zraněná žena.

U soudu vypověděl i svědek, který prý na stejném místě uklouzl o den dříve a podvrtl si nohu. "Do stejného obchodu jsem šel druhý den po návratu z práce. Slyšel jsem, že se něco děje, a viděl jsem ženu, která se pokoušela vstát z podlahy. Na podlaze byla voda a ta žena spadla na stejné místo, kde jsem den předtím uklouzl," řekl muž.

[chooze:article;value:526887]

​Společnost NTK žalobu odmítá a uvedla, že "žena neprokázala, že ke zranění došlo v uvedené prodejně a že při kontrole nebyly zjištěny žádné nesrovnalosti a nikdo ze zaměstnanců NTK neviděl, že by spadla nebo se jakkoli zranila, uvedl web Dnevnik.

Soudce nicméně žalobu akceptoval a ženě přiznal odškodné 6250 eur (v přepočtu zhruba 155 tisíc korun). NTK také musí zaplatit soudní náklady ve výši 1500 eur (zhruba 37 tisíc korun). Rozsudek je zatím nepravomocný.

Chorvatsko je ve vážném ohrožení. Evropská unie zveřejnila zajímavou mapu (12/23):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.