Žena v Německu pobodala šest lidí. Je to už druhý takový útok za týden

Autobusem hromadné dopravy v západoněmeckém Siegenu cestovalo včera večer okolo 40 lidí na městské slavnosti, když na ně nožem zaútočila spolucestující. Při zběsilém útoku zranila nejméně šest okolo sedících lidí, tři z nich vážně. Duchapřítomný řidič naštěstí včas zastavil, otevřel dveře autobusu a umožnil lidem utéct.

"Nejedná se o teroristický útok. Podle dostupných informací se jedná o osobu pravděpodobně s duševní nemocí, která nožem v autobuse zaútočila na okolo sedící lidi. Nakonec se ale nechala bez odporu zatknout," uvedl mluvčí policie v Siegenu Niklas Zankowski.

[chooze:article;value:570962]

​Podle německých médií je žena policii známá kvůli předchozím drogovým deliktům a není vyloučené, že omamné látky mohly hrát roli i ve včerejším útoku. Německo v posledních týdnech zaznamenává rostoucí počet útoků nožem. Ani ne před týdnem v pouhých sto kilometrů vzdáleném Solingenu pobodal Syřan podezřelý z napojení na Islámský stát několik lidí. Tři zemřeli. Podle odborníků je příčin rostoucího násilí na veřejnosti hned několik.

"Většinou to bývají buď lidi, kteří chtějí sami sebe nebo nějaký svůj postoj za každou cenu zpopularizovat. Pak jsou to lidi, kteří mají svůj osobní důvod, chtějí se pomstít. Další důvod může být ve společnosti vzbudit strach," vysvětlil klinický psycholog Jan Kulhánek.

Německo v neděli čekají zemské volby na východě země. O složení nových sněmů budou rozhodovat obyvatelé příhraničního Saska a Durynska. Podle předvolebních průzkumů by mohla poprvé od druhé světové války zvítězit nacionalistická strana, a to Alternativa pro Německo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.