Žena v Praze nechala v rozpáleném autě miminko. Policie zasáhla pár minut před katastrofou

Pražští policisté v pondělí vyjížděli k malému miminku v rozpáleném autě. "Důvodem byl telefonát oznamovatelky na linku 158, která uvedla, že na přímém slunci v jednom ze zaparkovaných vozidel leží v autosedačce miminko. Navíc dodala, že dítě sice spí, ale je celé zpocené a vozidlo má jen trochu pootevřené okénko," řekl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Při příjezdu už ale hlídka našla plačící a rudé miminko, proto neváhala, rozbila okénko auta a dítě z rozhicovaného vozidla vytáhla. Policie se poté dozvěděla, že auto před poštou parkuje už dobrých třicet minut.

[chooze:article;value:513398]

Matka dítěte dorazila až s příjezdem záchranky. "Dvaačtyřicetileté matce vůbec nepřišlo divné, že u jejího vozidla stojí policisté, a ani to, že její miminko drží v náručí cizí žena. Poté, co ji hlídka sama oslovila, zdali k vozidlu patří, a vysvětlila jí situaci, žena se k celé věci postavila velmi laxně s tím, že si jen na pár minut odskočila na poštu," popsal mluvčí. 

​​"K záchranářům se chovala arogantně a tvrdila, že vyšetření jejího dítěte je zbytečné. Po chvilce poslechla a do sanity s pětiměsíčním miminem nastoupila," doplnil Rybanský s tím, že až během vyšetření dítěte matka přiznala, že byla pryč půl hodiny, ale nechala pootevřené okénko a na dcerce nechala mokrou plenu. 

[chooze:article;value:510120]

Podrobnější vyšetření dítěte v nemocnici matka odmítla. "Policie případ prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu opuštění dítěte nebo svěřené osoby," zmínil mluvčí.

Nechávat děti zamčené v autě je velmi nebezpečné, a mnoho dětí takto už přišlo o život. Policie proto důrazně vyzývá, aby lidé děti nikdy nenechávali v zaparkovaných vozech. "Pootevřené okénko není řešení a život nezachrání," uzavřel Rybanský.

Policisté varují před zamykáním zvířat a děti autech. Podívejte se, jak rozbít sklo:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.