Žena vyrazila na vánoční nákupy s 90 tisíci. Málem o všechny peníze přišla

Vánoce sedmapadesátileté ženy by zřejmě vypadaly úplně jinak. Na nákupy vánočních dárků se totiž vypravila s více než 90 tisíci korun, které měla v peněžence. Tu měla ale v batohu, který je podle policie poslední dobou čím dál častějším cílem kapsářů. 

Dva cizinci (muž a žena) jí batoh měli prohledávat. "Poškozená si toho naštěstí všimla, přetočila si batoh na hruď a oba nenechavci se tak snažili z místa okamžitě zmizet. Kriminalisté tento pár okamžitě zadrželi a převezli je k provedení dalších procesních úkonů na policejní služebnu," doplnil policejní mluvčí Richard Hrdina.

[chooze:article;value:531027]

Policie pak u zadržených provedla domovní prohlídku. Při té podle mluvčího následně objevili téměř 80 tisíc korun. "Ty pocházejí velmi pravděpodobně z jejich trestné činnosti. Oba jsou podezřelí ze spáchání trestného činu krádež, za což jim v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," dodal Hrdina.

Policie poslední dobou registruje zvýšený počet kapsářů v souvislosti s adventem. Podle Hrdiny jde hlavně o recidivisty a často se jedná o cizince. "V posledních dnech zadrželi několik cizinců, kteří do pražských ulic nevyrazili za nákupy, ale krást. Některé z nich kriminalisté zadrželi ihned po spáchání krádeže, jiné museli vypátrat během několika hodin za pomoci kamerových systémů," uvedl mluvčí.

"Jelikož vánoční svátky stále nejsou u konce, dbejte i nadále zvýšené opatrnosti při návštěvách míst s vysokou koncentrací lidí a mějte své cennosti vždy pod kontrolou," uzavřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.