Žena z Jičínska odmítla rodit císařským řezem. Miminko zemřelo, hrozí jí vězení

Žena z Jičínska čekala dítě se svým o 16 let starším manželem. Když jí 2. května loňského roku odtekla plodová voda, vydal se pár do 150 kilometrů vzdálené nemocnice. Tam rodičku lékaři prohlédli, došli přitom k závěrům, že není možné přivést dítě na svět přirozenou cestou. Bylo nutné provést císařský řez, to ovšem mladá žena odmítla.

"I přes opakovaná doporučení a poučení o možných komplikacích a následcích vedoucích až k úmrtí plodu plynoucích z přirozeného porodu měla podepsat negativní revers a přislíbit okamžitý přejezd do spádové nemocnice, kde se císařskému řezu podrobí. Do této nemocnice však nedorazila," upozornila policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

[chooze:article;value:484581]

​Žena přivedla dítě na svět doma. Miminko se narodilo následujícího dne brzy ráno. Po zdravotní stránce ale nebylo v pořádku.

"Novorozenec byl krátce před osmou hodinou ranní ve vážném stavu letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kde i přes veškerou péči lékařů dne 5. června 2022 zraněním podlehl. Ze znaleckého posudku vyplynulo, že novorozenec zemřel na následky dušení během porodu," uvedla Pospíšilová.

Ženu policisté obvinili z usmrcení z nedbalosti. V případě odsouzení jí hrozí až tři roky za mřížemi. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.