Žene se velké ochlazení. Všechny modely se shodly, jak dlouho potrvá

Po teplém víkendu přijde strmý teplotní sešup. Podle Českého hydrometeorologického ústavu se totiž do střední Evropy přižene studený vzduch ze severozápadu, který zapříčiní citelné ochlazení. Na hřebeny hor přinese teplotu kolem bodu mrazu a v nížinách se denní teploty vyšplhají maximálně k 10 °C.

V pondělí se denní teploty dostanou maximálně na 13 až 17 °C a na jihovýchodě může rtuť teploměrů vyšplhat k 19 °C, už v úterý ale denní maxima nepřekročí 8 až 12 °C a ve středu naměříme dokonce jen 6 až 10 °C, pouze na jihovýchodě by mohlo být 12 °C. Podobně na tom bude i čtvrtek, kdy se denní maxima budou pohybovat v rozmezí 6 až 10 °C a na jihovýchodě bude až 12 °C.  

[chooze:article;value:550257]

​Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) upozorňují, že by příval studeného vzduchu s sebou mohl přinést i sníh. Padat by navíc nemusel jen na horách, ale i jinde. "Sníh se může objevit během týdne i ve středních, nebo dokonce výjimečně i nízkých polohách," tvrdí meteorologové.

A ochlazení u nás zřejmě chvíli vydrží. O víkendu se nejvyšší denní teploty vyšplhají na 6 až 11 °C a podobné to zřejmě bude i v dalších dnech. "Všechny modely se s velkou pravděpodobností shodují, že ochlazení potrvá minimálně do příštího víkendu, možná i déle," uzavírají meteorologové.

Počasí v Česku překvapilo i zahraniční odborníky. Je to zvláštní jev, diví se:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.