Ženě spadl snubní prsten do jezera. Pomohl jí ho najít Pán prstenů

Ne náhodou se Stevenu Kutzbachovi z Berlína přezdívá Pán prstenů. V okolí byste totiž těžko hledali člověka, jehož život je tak propojený s prsteny a hledáním cenných věcí.

Tentokrát se na Stevena obrátila Maria, která žije na předměstí německé metropole. Před týdnem se vyrazila koupat se synem k jezeru. Když ale vylezla z vody, uvědomila si, že nemá snubní prsten. "Myslím, že syn mi musel asi nohou zavadit o ruku a prsten pak sklouznul do vody," vysvětluje si ztrátu šperku Maria.

Maria prý proplakala několik nocí. Její manžel už vymýšlel, jak prsten nechá vyrobit znovu. Pak ho ale napadlo zavolat Lovcům prstenů: skupině mužů, která se už několik let věnuje jejich hledání. I když pátrají i po jiných ztracených kovových věcech, například klíčích, prsteny prý lidé ztrácejí snad nejčastěji. Jen letos v létě vyjížděli k více než 50 případům.

[chooze:article;value:514431]

Pro Stevena není prý nic problém a jak píše i na svých stránkách, ztracené věci jsou jen ty, kterých se vzdáte. A Lovci prstenů se prý nevzdávají nikdy. Jejich úspěšnost je přes 85 procent a lidé se na ně mohou obracet 24 hodin denně.

"Je to pro mě vlastně i velmi emotivní práce. Když pak najdete věc, kterou hledáte, je to úžasný pocit, že mohu pomoci. Lidé většinou začnou plakat nebo aspoň mají velmi blízko k slzám. Pak mě obejmou a já vím, že ta práce má smysl," řekl zakladatel firmy Steven Kutzbach.

Steven dal dohromady Lovce prstenů už před několika lety a za svou práci obvykle nechce žádné peníze. Nechává si proplatit jen dopravu a další provozní výdaje, zákazníci mu pak prý ale většinou přispějí třeba na nový neopren.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.