Ženě vypadl z kapsy balík peněz. Nálezci hrozí vězení

Případ se odehrál už 4. prosince, policie ale o něm informovala až nyní, kdy požádala o pomoc i veřejnost. Žena si tehdy v prostoru České spořitelny v obchodním centru Plaza v Plzni vybrala z bankomatu 10 tisíc korun. Hotovost si dala do kapsy, ze které jí následně vypadla.

Zatím neznámý pachatel, který peníze našel, si je ponechal. "Policisté z obvodního oddělení policie Plzeň-střed zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení nálezu," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

[chooze:article;value:477331]

​V souvislosti s případem policisté hledají dva muže, které zachytil kamerový záznam. "Mohli by poskytnout důležité informace a výrazně přispět k objasnění případu," vysvětlila Brožová. Muži se podle ní mohou sami přihlásit na lince 158 nebo na policejní stanici.

Stejná výzva platí i pro veřejnost. "Pokud by někdo muže poznal a zná jejich totožnost, může své informace sdělit policistům přímo na obvodním oddělení policie Plzeň 2 nebo policistům na tísňové lince 158," požádala mluvčí.

Zatajení nálezu je trestný čin, za který pachateli hrozí i pobyt ve vězení. "Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti," říká trestní zákoník.

Muž v obchodě viděl ležet peněženku. Bez váhání si jí přisvojil (12/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.