Ženě za přípravu vraždy hrozí 20 let, je ale na svobodě. Slíbila slušné chování

Žena, kterou policie vinní z toho, že si měla objednat vraždu svého manžela, je nyní na svobodě. Informoval o tom zpravodajský portál iRozhlas. O jejím propuštění z vazby rozhodl Obvodní soud pro Prahu 8. "U obviněné osoby došlo k nahrazení vazby jinými nástroji trestního práva," okomentoval její návrat na svobodu mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

K propuštění ženy mělo dojít na základě jejího písemného slibu, že povede řádný život. Podle soudu se za ni také někdo zaručil. Kdo přesně, to však nespecifikoval. Také má být pod dohledem probačního úředníka, musí hlásit svůj pohyb a na vyzvání je povinna dostavit se k soudu.

[chooze:article;value:549360]

​Úřednice Národního kontrolního úřadu měla vraždu údajně plánovat už od loňského léta a přes prostředníka si najmout vraha za asi 1,5 milionu korun. Letos v zimě ji a další dvě osoby ale zatkla policie, podle které měly být hlavním motivem chystaného zločinu peníze. Dva lidé, včetně nyní propuštěné ženy, skončili ve vazbě.

"V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným trest odnětí svobody od 15 do 20 let, popřípadě výjimečný trest," dodal v únoru k jejich zatčení mluvčí policie Jaroslav Ibehej.

Druhý ze zadržených, který měl být zároveň obviněn z nedovoleného ozbrojování, na soud dál čeká ve vazbě. Podle Cimbaly nebyly k jeho propuštění důvody.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.