Ženou se bouřky a déšť, přetnou vedra. Meteorologové zveřejnili mapu

Milovníci slunečného počasí si v pátek a v sobotu přijdou na své a jasnou oblohu si budou moci užívat na většině našeho území. Oblačnost by se podle ČHMÚ měla tvořit pouze v severozápadní polovině Čech, kde se v pátek může objevit přeháňka nebo déšť.

Oba dny se navíc ponesou ve znamení velmi vysokých teplot. "V pátek budou hlavně v Polabí a na jihu Moravy dosahovat až k tropické třicítce," upozornili meteorologové. V sobotu by mělo být nejtepleji na jižní Moravě, kde se mohou teploty vyšplhat až ke 35 °C.

V neděli pak přijde změna a počasí ovlivní příchod studené fronty. Ta podle meteorologů způsobí nejen mírné ochlazení, ale přinese s sebou i deštivé počasí.

"Neděle už bude ve znamení velké oblačnosti na většině území a přidají se také přeháňky a bouřky," upřesnili odborníci. Odpoledne a večer však bude od západu srážek i mraků na obloze ubývat.

[chooze:article;value:566495]

Příští týden se podle odborníků vrátí nejen slunečné počasí, ale také vysoké teploty. "Od úterý půjdou teploty zase nahoru a ve středu se dostanou znovu na některých místech i nad tropickou třicítku," uzavřel ČHMÚ.

Počasí ničí dovolenou. Na jihu Evropy platí výstrahy před nebezpečím:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.