Ženu Čecha, který zemřel v Tunisku, podezřívají z vraždy. Zatkli ji po pitvě

Dovolená na severoafrickém pobřeží se jako mrknutím oka změnila v peklo. Bezvládného manžela měla Češka najít v hotelovém pokoji ve čtvrtek 20. července. Podle deníku Blesk ji tuniská policie podezírá z jeho vraždy.

"Vyšetřující soudu prvního stupně v Monastiru povolil zadržení české padesátileté turistky pro podezření z účasti na vraždě jejího šedesátiletého manžela poté, co informovala bezpečnostní orgány o jeho smrti," prozradil mluvčí tuniských soudů v Monastiru Mahdii Farid Ben Jahha.

Ženě podala pomocnou ruku česká ambasáda. "Můžeme potvrdit, že v Tunisku byla zadržena česká občanka v souvislosti s úmrtím českého občana. Zastupitelský úřad je v kontaktu s místními orgány," řekl TV Nova mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

[chooze:article;value:514407]

V pondělí by mělo proběhnout první soudní slyšení. Je možné, že si případ převezme česká kriminálka. "Už teď by se měla domlouvat spolupráce mezi policejními složkami českou a tuniskou a dohodnout to, že se to bude předávat české straně," myslí si bývalý šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek (SOCDEM).

Šedesátiletý Čech původem z Ostravy zemřel téměř přesně deset let po hrůzné smrti Moniky (†36) a Klárky (†8) v egyptské Hurghadě. Manželku a dceru zavraždil elektřinou Petr Kramný v noci na 30. července 2013, v roce 2016 ho české soudy poslaly na 28 let do vězení.

Vrah Kramný neuspěl. Soud zamítl jeho žádost o obnovu procesu (2/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.