Žháři z kauzy Vítkov chtějí na svobodu. Při požáru málem zemřela dvouletá Natálka

Dvojice spolupachatelů ze žhářského útoku ve Vítkově na Opavsku Václav Cojocaru a Ivo Müller chce na svobodu. Odpykávají si dvacetiletý trest na Mírově a nyní mohou žádat o propuštění, protože mají za sebou dvě třetiny trestu. Informaci jako první přinesl deník Právo.

​Redakci TN.cz to potvrdil mluvčí šumperského soudu René Braun. "O žádosti ještě nebylo rozhodnuto a zatím ještě ani nebyl stanoven termín veřejného zasedání. Soud chce ale o věci rozhodnout co nejdříve," dodává.

[chooze:article;value:457769]

Justice podle Brauna posoudí celou řadu okolností. "Přihlížet se bude k tomu, co spáchali, nebo jak se chovali během výkonu trestu. Soudce kvůli tomu bude mít mimo jiné k dispozici zprávu z věznice," vysvětluje mluvčí. Redakce TN.cz oslovila matku popálené Natálky, která s propuštěním mužů nesouhlasí.

Další dva žháři David Vaculík a Jaromír Lukeš dostali 22 let a zatím o svobodu žádat nemohou.

Muži na dům romské rodiny zaútočili v polovině dubna 2009 zápalnými lahvemi. Tehdy začal boj o život téměř dvouleté Natálky, která bude mít vážné zdravotní následky po celý zbytek svého života. Popálení byli i její rodiče, jejich léčba ale trvala jen několik týdnů.

Za požár na Mladoboleslavsku může žhář. Škoda vyšla na miliardy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.