Žilková: Hercem se může stát kdokoliv. Naučím to i židli, prohlásila

Žilková se vyžívá v lektorství víc než v hraní samotném, svěřila ve Víkendové Snídani. Poprvé si k učitelskému řemeslu přičichla před dvěma dekádami. A chytlo ji to natolik, že to dělá dodnes.

"Nejvíc mě baví učit herectví, dělala jsem to 20 let po různých školách. A působím i na festivalu, kde se učí tanec, zpěv, fotka, kreativní psaní a já učím hraní. Hlásí se lidé od 15 do 100 let, takže jsem předloni učila 75letou matematičku, která má vztah k poezii a ke kultuře," popsala.

[chooze:article;value:507121]

Podle známé tváře českého showbyznysu jsou k dobrému herectví nezbytné životní zkušenosti. "Aleš Cibulka, můj první student, vždycky říkal, že jsem je nutila hrát pravdu. Když člověk zažije vztah doopravdy, tak ho pak umí vyvolat zpátky a zahrát. Podstata herectví je ve vnímání reality života a snaze uvěřit tomu, že ten příběh se mi opravdu stal. A nestydět se. Pak už může být herec kdokoliv," pokračovala.

Hvězda seriálů Hospoda, Kameňák nebo Jitřní záře má zřejmě nadpřirozené schopnosti. Prý dokáže rozehrát i židli, když na to přijde.

"Já naučím hrát i židli. Řeknu jí, ať mi ukáže, co bylo pro ni v životě smutné. Psychika a tělo jsou tak propojené, že si na to vzpomenete a rovnou se tomu celé to tělo uzpůsobí. Ostatní si uvědomí, jak pocit promění tělo," uzavřela Žilková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.