Zima ještě své poslední slovo neřekla, o víkendu se výrazně ochladí

Počátek týdne ještě bude větrný – nárazy větru se budou pohybovat kolem 55 km/h, na horách kolem 70 km/h. V pondělí bude oblačno až zataženo, na severu a severovýchodě území zpočátku dne místy déšť nebo přeháňky, zpočátku od vyšších poloh i srážky sněhové. Odpoledne už tolik pršet nebude. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 2 až 3 °C, ráno se může ojediněle tvořit náledí. Denní teploty můžeme očekávat od 8 do 13 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo, na severovýchodě území ojediněle přeháňky. Během dne od západu až polojasno. Ranní teploty budou 7 až 3 °C, přes den se budou pohybovat mezi 9 až 13 °C, na jižní Moravě 15 °C. Ve středu bude oblačno až polojasno, na severovýchodě území ojediněle déšť. Ranní teploty 4 až 0 °C, denní teploty budou 9 až 13 °C, na jižní Moravě vystoupá rtuť teploměru opět až na 15 °C.

Od čtvrtka budeme potřebovat deštníky, oblačnosti i srážek bude totiž přibývat. Bude zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 5 až 1 °C, denní 8 až 12 °C. V pátek se do hor vrátí zimní podmínky, bude sněžit. Do té doby bude sníh odtávat. Bude zataženo až oblačno, ranní teploty klesnou na 4 až 0 °C, denní budou mezi 6 až 10 °C.

O víkendu bude sněžit

Studené severní až severozápadní proudění na konci týdne výrazně srazí teploty. V sobotu bude zataženo až oblačno, místy déšť, od vyšších poloh déšť se sněhem nebo sněžení. Ranní teploty 1 až 3 °C, denní 3 až 7 °C. V neděli bude zataženo až oblačno, místy déšť, od středních poloh déšť se sněhem nebo sněžení. Ranní teploty klesnou na 1 až 3 °C, denní se budou pohybovat od 1 do 5 °C.

Vpády studeného vzduchu v tomto období přitom nejsou podle meteorologů ničím výjimečným.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.