Zima se zase ozve. Husté mlhy a námraza pořádně potrápí Česko, varuje ČHMÚ

Výstraha před silným větrem platí do sobotních 16:00 pro celý Pardubický kraj a část Vysočiny. Meterologové vydali také výstrahu před mrznoucími mlhami. Ta se týká částí Středočeského, Plzeňského, Pardubického, Olomouckého a Zlínského kraje i části Kraje Vysočina. Zároveň varuje před nebezpečím v celém Jihomoravském kraji. 

"Situaci může motoristům zkomplikovat snížená dohlednost i nebezpečí tvorby námrazy. V mlze je nutno snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. Déletrvající mrznoucí mlhy mohou vést k tvorbě námrazy na komunikacích s nebezpečím smyku," varovali meteorologové. Jejich výstraha platí od půlnoci do pondělních 11 hodin.

Česko trápí silný vítr

Svou výstrahu vydala v sobotu také krkonošská Horská služba. Podle ní hrozí na hřebenech nevyšších českých hor silný vítr, který může dosahovat rychlosti 110 kilometrů za hodinu.

[chooze:article;value:538845]

"Hasiči na Pardubicku od páteční 20. hodiny vyjížděli k devatenácti událostem. Jednalo se zejména o vyvrácené stromy přes komunikace. V Lázních Bohdaneč jsme odstraňovali strom, který spadl přes trolejové vedení," uvedl za hasiče z Pardubického kraje mluvčí Jakub Stryka.

Největší problémy začal vítr způsobovat už v pátek večer. Během dvaceti minut zaznamenali hasiči zhruba deset výjezdů, většinou se jednalo o odstraňování popadaných stromů.

​Silný vítr by podle meteorologů mohl kromě poškození stromů a lesních porostů způsobit také menší škody na budovách. Rovněž hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi a také jsou možné komplikace v dopravě.

Výstraha před větrem:

Hasiči stále bojují s následky větru. U Starých Žďánic na Pardubicku odklízeli v sobotu večer spadlý strom:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.