Zimní počasí se pomalu blíží. ČHMÚ zveřejnil výhled na listopad

Listopad pomalu, ale jistě klepe na dveře. ČHMÚ v pondělí zveřejnil první listopadový výhled počasí. V první polovině měsíce by nás nic neobvyklého čekat nemělo. "Předpokládáme, že období od 21. října do 17. listopadu 2024 bude teplotně průměrné," uvedli meteorologové.

V prvním týdnu období se však můžeme těšit na nadprůměrné teploty. "Nejteplejší bude pravděpodobně začátek týdne s intervalem nejvyšších teplot 15 až 19 °C, při nízké oblačnosti nebo mlze jen kolem 12 °C. V průběhu týdne budou nejvyšší teploty většinou do 15 °C," upřesnil ČHMÚ.

[chooze:article;value:579448]

Poté už se mají teploty držet na průměrných hodnotách a čeká nás ochlazení. Teploty budou klesat pozvolna, zimní počasí se tak zatím blíží pomalým tempem. "Ostatní týdny vychází teplotně průměrné, nejchladnější poslední týden období, kde se průměrné minimální noční teploty budou pohybovat většinou lehce nad 0 °C a maximální denní teploty kolem 6 °C," prozradili odborníci.

Období by mělo být průměrné, i co se týče srážek. "V jednotlivých týdnech spadne většinou 5 až 15 mm srážek," uzavřeli meteorologové.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.