Zkáza pokračuje. Bouře se z Portugalska přesunula do Španělska

Desítky vyvrácených stromů, rozházené kontejnery, zkáza, jakou španělské město Rota ještě nezažilo. To jsou jen některé z nesčetných škod, které napáchala bouře. Lidé její sílu přirovnávali k tornádu. Bouře napáchala nesčetné škody nejdřív v Portugalsku, pak se přesunula do sousedního Španělska.

Stovky domů pod vodou a ulice pokryté bahnem. Největší škody hlásí město La Roca de la Sierra. Lidé čekali v zatopených domech na pomoc často i několik hodin. Záchranáři je do bezpečí odváželi na člunech.

[chooze:article;value:479320]

"Voda pronikla z ulice až do pekárny. Nakonec tady byl skoro metr vody, všude spousta bahna. Bude trvat několik dní, než se všechno uklidí, elektrikáři musí odvézt motory, zedníci musí zbourat zadní stěny. Strašné," řekl jeden z místních obyvatel.

Podle dostupných informací přišla při bouři o život jedna žena. Do míst, kam se záchranáři nemohli dlouhé hodiny dostat, si lidé stavěli sami hráze, aby oddálili zaplavení domovů.

"Museli jsme přerušit silnici. Museli jsme udělat nějaké hráze, protože voda se dostávala do domů ve vesnici. Naštěstí se nám to podařilo," uvedl další z obyvatel. Extrémní počasí zasáhlo 25 z 50 španělských provincií. Podle předpovědi mají tento týden potrápit obě země Pyrenejského poloostrova další bouře.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.