Zkažená dovolená. Oblíbená aerolinka vyhlásila stávku

Italský personál letecké společnosti Wizz Air Malta bude stávkovat ve středu 28. května od 13. do 13. hodiny, vyplývá to z informací na webu italského ministerstva dopravy. "Provozu pražského Letiště Václava Havla se stávka nedotkne," říká pro TN.cz mluvčí společnosti Letiště Praha Klára Divíšková. 

[chooze:article;value:374298]

​Proti stávce letecké společnosti se cestující nemají šanci pojistit. "Evropská unie vyhlásila odborářskou stávku jako vyšší moc. Vyšší moc, to jsou většinou bouřky, zemětřesení, živelní pohromy. Cestující jsou jako rukojmí a my to dlouhodobě kritizujeme. Ale Brusel bohužel odborářům neustále vychází vstříc. Oni jsou dnes živelní pohromou a lidé proto nemají nárok na žádné odškodnění,“ upozorňuje pro TN.cz Jan Papež, místopředseda a mluvčí Asociace cestovních kanceláří.

Ten doporučuje zvolit dovolenou s cestovní kanceláří. "Ta je i v souvislosti se stávkou letecké společnosti povinna tu situace nějak řešit, také už většinou ví, co má v těchto situacích dělat. I ona je však rukojmím letecké společnosti,“ dodává Papež.

Letadlu ve vzduchu prasklo okno a trup. Aerolinka odstavila desítky boeingů (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.