Zloděj pomáhal seniorce na nohy. Přitom jí z kabelky sebral peněženku

Po padesátiletém muži pátrali společně strážníci z Frýdku-Místku a moravskoslezská policie. Muž se před pár dny objevil na kamerových záznamech a rázem vzbudil pozornost policistů. Ti si jej tak předvolali, aby jim vysvětlil konání, které na kameře viděli.

Muž měl totiž pomoci znovu vstát 77leté seniorce, která v jednom z podchodů ve Frýdku-Místku spadla ze schodů. Hned k ní přispěchal muž, který jí pomohl na nohy a ještě jí nabídl, že ji kousek doprovodí. Až potud bylo vše v pořádku.

[chooze:article;value:526950]

Jenže když si seniorka nedávala pozor, měl jí sebrat z kabelky peněženku, ve které měla doklady i tisíc korun v hotovosti. Za ukradené peníze si potom společně se svou přítelkyní měl jít nakoupit. Ta přitom údajně věděla, že hotovost je kradená.

Policisté podezřelého zadrželi a vyslechli. "Nakonec se ke krádeži přiznal a za své jednání se omluvil. Jak u výslechu uvedl, za odcizené peníze měl koupit jídlo a alkohol," řekla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

Muži nyní hrozí až dvouleté vězení. Poněkud překvapivě hrozí vyšší trest jeho přítelkyni. Kvůli možné legalizaci výnosů z trestné činnosti ji totiž může soudce poslat až na čtyři roky do vězení.

Při bitce zůstala na zemi peněženka. Hbitý pokus o krádež zachytila kamera (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.