Zloděj v Mostě vykradl auto. Odnesl si vánoční dárky pro dětský domov

Děti z dětského domova v Mostě pravděpodobně čeká zklamání. Dosud neznámý zloděj totiž v noci na úterý vykradl auto zaparkované v ulici Pionýrů, které bylo plné hraček. A právě ty měly děti dostat pod stromeček.

"Z vozidla mělo zmizet několik fotbalových míčů, dětská koloběžka a odrážedlo, autodráha, penály, oblečení a mnoho dalšího. To vše za několik tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

[chooze:article;value:480361]

Vychovatelky z dětského domova událost zdrtila. Dárky totiž dětský domov dostal v rámci projektu Daruj hračku, který zajišťují lidé na vozíku. "Děti si vybírají dárky, které by chtěly, a tito lidé to všechno organizují. Jsou skvělí. Každý rok si tam jezdíme pro hračky," řekla redakci TN.cz Miroslava Kavecká, ředitelka dětského domova.

Pro dárky si výprava z dětského domova jela až do Havlíčkova Brodu. "Kvůli špatnému počasí jsme neměli šanci dojet. K nám do domova je to totiž do kopečka, proto jsme zaparkovali na hlavní trase," dodala Kavecká.

[chooze:article;value:477318]

Zdá se ale, že i přes nepřízeň osudu děti pod stromečkem přeci jen nějaké dárky najdou. Projekt Daruj hračku totiž naštěstí nebyl jediný, díky kterému dětský domov zajišťoval vánoční dárky.

Policie po zloději pátrá. V případě, že jej dopadne, hrozí mu až dva roky za mřížemi. " Pokud byste měli jakékoliv informace, které by policistům pomohly, neváhejte se obrátit na Obvodní oddělení Most nebo zavolejte na linku 974 435 100," dodává policejní mluvčí Krieger.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.