Zloděje z Ostravy pomohl chytit obyvatel paneláku. Viděl ho díky kamerám

Maskovaného muže, který se s nožem v ruce snažil vylomit zámek u vchodových dveří v paneláku v ostravských Výškovicích, si díky bezpečnostním kamerám všiml jeden z majitelů bytů.

Mezitím co sledoval podezřelého, jak chodí po domě, zavolal na tísňovou linku 112. Policistům popsal, co se právě ve vchodě děje. Už během hovoru vyrazily na místo dvě policejní hlídky, které začaly dům prohledávat.

Po chvíli policisté podezřelého na chodbě zadrželi. Našli u něj nůž i kuklu a odvezli ho na služebnu. Zjistili, že recidivistu už několik měsíců hledají kriminalisté, kteří ho podezírají z několika trestných činů. Nejméně od loňského listopadu se údajně vloupal do několika sklepů a obchodů. Zámky ve dveřích podle kriminalistů otevíral nožem nebo šroubovákem. 

[chooze:article;value:485998]

Nejčastěji kradl elektrokoloběžky a průmyslové kamery. Ve dvou případech také údajně kamenem rozbil skleněnou vitrínu obchodu se smíšeným zbožím. Otvorem se pak dostal dovnitř a vzápětí měl ukrást cigarety a alkohol.

Podezřelý policistům také řekl, že v paneláku, ve kterém ho zadrželi, kradl už dříve. Z chodby domu měl ukrást sportovní boty. Policisté recidivistu obvinili z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V nejzazším případě mu hrozí tři roky vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.