Zloději navštívili rockový festival ve Vizovicích. Ze stanů brali hotovost i platební karty

Pondělní ráno ještě někteří návštěvníci rockového festivalu dospávali po prohýřené noci. Jiní se naopak ještě před cestou domů stihli občerstvit u stánku například polévkou. Na pivo prý po čtyřech dnech už chuť nebyla. "Teď už ne, bylo jich dost za celý víkend, teď už sotva existujeme," dodal jeden z návštěvníků festivalu před odjezdem.

Od rána už byli na všech výjezdech z Vizovic policisté a kontrolovali odjíždějící šoféry. "Za celý festival, až do dnešního rána, policisté zastavili 23 řidičů pod vlivem alkoholu, dva z nich nadýchali téměř dvě promile," okomentovala v pondělí situaci na silnicích Monika Kozumplíková, mluvčí Policie ČR Zlín.

[chooze:article;value:513522]

​Kdo chtěl, mohl si zajít zkontrolovat, jak na tom po včerejším večeru je, přímo na policejní služebnu. Policisté tak chtěli vyjít vstříc těm, co si nebyli jisti, jestli už mohou sednout za volant. Bohužel i tak, někteří daleko nedojeli.

Návštěvníky letos trápilo i vedro. Přes víkend se totiž teploty ve Vizovicích vyšplhaly hodně nad třicet stupňů Celsia. A některým návštěvníkům to tak dokázalo trochu pokazit celý zážitek z festivalu.

I přes nasazení mnoha policistů se ani letos festival neobešel bez krádeží. "Přijali jsme deset oznámení o vykradených stanech, z nichž se ztratily zejména peníze. Jeden muž potom ztratil peněženku a někdo jeho kartou zaplatil útratu," zhodnotila krádeže během festivalu Monika Kozumplíková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.