Zloději okradli muže. Druhý den ho potkali, omluvili se a vše vrátili

Až deset let za mřížemi hrozí dvojici mužů za loupež, které se měli dopustit v polovině května. Podle vyšetřovatelů pachatelé v noci přepadli a okradli 25letého mladíka z Benešova a sebrali mu peněženku s neznámým obnosem.

Přepadený muž ještě téhož dne vyrazil na policejní stanici, kde incident nahlásil. Hned další den ho ale čekalo obrovské překvapení. "Poškozený oba muže potkal v prodejně s potravinami. Ti mu sdělili, že si ho spletli s někým jiným a jeho věci mu vrátí, což se opravdu stalo," popsala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

[chooze:article;value:477181]

​Benešovští kriminalisté se už několik měsíců snaží celé záhadě přijít na kloub. Ve snaze údajné pachatele dopadnout policisté ve čtvrtek zveřejnili záběry obou podezřelých.

Muže zachytily kamery v obchodě, kde se potkali s přepadeným mladíkem. Policisté mají k dispozici také záběry dalších tří mužů, kteří vystupovali ze stejného vozidla jako podezřelí. Cestovali stříbrným vozem Mazda 6 s českou SPZ.

"Oba muži dle výpovědi poškozeného mluvili rusky nebo ukrajinsky a anglicky. Česky nemluvili vůbec. Žádáme všechny, kteří by některého z mužů na kamerových záznamech poznali, aby se policistům ozvali na linku 158 nebo přímo benešovským kriminalistům na telefonní číslo 606 691 232. Za pomoc s objasněním případu předem děkujeme," vzkázala Schneeweissová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.