Zloději si nedali pokoj ani na Štědrý večer. Z dvorku ukradli desítky zvířat

Zloději v neděli večer vykradli Selský dvůr v Litvínově. Ten se nachází hned vedle muzea veteránů, které stejně jako dvorek zakládal Tomáš Urban. "Tomu, co teď na Štědrý večer vykradl Selský dvoreček, děkuji. Opravdu jsi nám zkazil Vánoce. Prosím, alespoň ty zvířata vrať," žádal Urban v neděli večer na sociálních sítích

Zloději se do objektu dostali přes plot, který přestříhali. Podle Urbana si domů odnesli 15 slepic paduánek, hedvábniček a podobných plemen. Ukradli také deset papoušků nejrůznějších plemen od korel po kakariki. Majitelé postrádají ještě deset králíků plemen belgický obr, český strakáč a zakrslé králíky. 

[chooze:article;value:533256]

Tím ale zloději neskončili. Ukradli i další zvířata. "Dvě fretky, ty nás mrzí nejvíc, ovečka a beránek," dodal pro TN.cz Urban.

S tím, že zvířata ještě někdy uvidí, prý moc nepočítá. "Nevěřím tomu, ale budu doufat. Alespoň ty fretky," doufal zakladatel Selského dvorečku. Zachránit se podařilo ještě další zvířata, která majitelům zůstala. Museli ale opravit poničený plot, aby jim neutekla. 

Policisté varují před kapesními krádežemi. Zlodějům stačí pouhé dvě vteřiny:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.