Zlosyn chladnokrevně zastřelil policistu, který mu přijel pomoct na dálnici

Mladého policistu a otce dvou dětí vyslal dispečink v pátek brzy ráno na dálnici poblíž městečka Tucumcari. Přijel na pomoc řidiči bílého BMW, jenž píchl pneumatiku a snažil se stopnout kolemjedoucí, popsala policie na sociální síti.

Policista zastavil za autem na krajnici a okénkem na straně spolujezdce se s řidičem začal domlouvat, jak mu může pomoci. Ten však z ničeho vytáhl zbraň a vystřelil. Poté přešel na druhou stranu auta, vypálil další ránu, postřeleného strážce zákona odsunul na sedadlo spolujezdce, sedl za volant a velkou rychlostí vyrazil po dálnici.

[chooze:article;value:544477]

​Jelikož policista nereagoval na volání z vysílačky, vyslali za ním další hlídku. Ta našla policejní vůz nabouraný o 14 kilometrů dále, pachatel utekl. Ještě předtím zraněného policistu z auta vystrčil. Záchranáři ho převezli do nemocnice, kde zemřel.

Podezřelého identifikovali jak 33letého Jaremyho Smithe. Ukázalo se, že bílé BMW bylo ukradené 52leté záchranářce z Jižní Karolíny, kterou od čtvrtka pohřešovali. Její tělo nesoucí stopy násilné smrti našli až v pátek večer v jihokarolínském okrese Dillon, vzdáleném přibližně 24 hodin jízdy od místa, kde byl to ráno zavražděn policista.

[chooze:article;value:544254]

​Při pátrání po Smithovi varovala policie veřejnost, že je to ozbrojený nebezpečný recidivista, který seděl za ozbrojené loupeže, vloupání, střelbu na motorové vozidlo, ve vězení dostal navrch trest za výtržnosti a braní rukojmí. V neděli ráno ho podle policejní fotografie poznal pumpař ve městě Albuquerque vzdáleném necelé tři hodiny jízdy od místa vraždy policisty.

Před přivolanými strážci zákona se dal na útěk a byl postřelen. Nyní je pod dohledem policie v nemocnici. Podle CNN čelí obvinění z vraždy prvního stupně, krádeže auta, ozbrojené loupeže a dalších trestných činů. Navíc policie vyšetřuje jeho účast na smrti záchranářky, které patřilo ukradené auto. A zjišťuje, zda neměl komplice.

Mladý Američan postřílel část rodiny, šla po něm zásahová jednotka (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.