Zmapovali jsme pro Vás cestu z Chorvatska. Na dálnicích si připlatíte

Kufry sbalené, svačina koupená v místním obchodě. Samozřejmě nechybí ani tradiční burek s masem, který stál asi 50 korun. "A ještě máme vodu, tousty a řecký humus. Za všechno jsme zaplatili přibližně 270 korun pro dva lidi," uvedla Dumbrovská. 

Štáb televize Nova vyrazil z Bašky Vody na Makarské riviéře a čekala ho minimálně 12hodinová cesta do Prahy. Zvítězila trasa přes Záhřeb, Maribor, Štýrský Hradec, Vídeň a Brno.

Silnice kolem pobřeží jsou klikaté a často velmi úzké. Lepší je proto jet pomaleji. Alternativou jsou nové a kvalitní dálnice. Za ty si ovšem zaplatíte. Na silnicích kolem pobřeží si ale můžete užívat krásné výhledy.

[chooze:article;value:563446]

Po cestě náš štáb samozřejmě tankoval. Za litr benzínu nebo nafty zaplatíte v Chorvatsku v průměru 38 korun. Cena benzínu je podobná jako v České republice, naopak nafta je tu dražší.

"V Chorvatsku jsme za 400kilometrový úsek dálnice na mýtné bráně zaplatili přes 700 korun. Do Slovinska jsme vjeli s dálniční známkou, kterou jsme kupovali jsme ji už po cestě do Chorvatska. Ta stojí 800 korun na měsíc," řekla Dumbrovská. Rakouskou desetidenní dálniční známka vyjde na 290 korun.

"Silnice a dálnice byly průjezdné, v žádné koloně jsme nestáli. U Záhřebu na několika místech opravovali silnici, ale výrazně nás to nezdrželo," informovala reportérka. Na omezení se ale připravte v okolí Vídně, kde ke je nejvyšší povolená rychlost 80 km/h z důvodu vjezdu do ekologické zóny.

Zaměstnanci pražského letiště zatím stávkovat nebudou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.