Zmizel s 90 miliony a 18 let unikal policii. Dopadli ho, až když všechno rozfofroval

Muž, který v letech 2004 až 2005 připravil 160 lidí o celkem 90 milionů korun, byl od roku 2005 na útěku. V roce 2007 na něj brněnský soud vydal příkaz k uvěznění za podvod. Měl si odpykat 12 let.

Podle portálu iDnes se jedná o nyní 69letého Pavla Vorlického. Ten měl lákat klienty na 12procentní zhodnocení jejich peněz. Úroky sice vyplácel, co se ale dělo s vklady, nikdo nevěděl.

Policisté, kterým se kvůli zaměření na pohřešované a hledané osoby přezdívá Pátrači, získali před několika týdny nové informace při řešení jiného případu. A to byl počátek konce muže na útěku.

[chooze:article;value:505856]

​"Postupným prověřováním potvrdili jejich pravdivost, a navíc odhalili, že muž využívá několik falešných identit. Zjistili také, že se pohybuje na území metropole, v Jihočeském a Středočeském kraji. Detektivové na základě těchto skutečností provedli vlastní zadržení v uplynulých dnech, a hledaný tak skončil po 18 letech na svobodě za mřížemi," popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Dopadený podvodník při výslechu přiznal, že chtěl v nejbližší době opět změnit místo působení. Ze zpronevěřených peněz už mu prý nic nezůstalo. "Mnoho peněz prý půjčil a zpátky již nedostal, a tak mu nezbylo nic jiného než začít chodit do práce. V tuto chvíli se již nachází ve výkonu trestu odnětí svobody," dodal Rybanský. Na video z dopadení se můžete podívat pod titulkem článku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.