Moderní bydlení

Zmrzlinárny lákají na neobvyklé příchutě. V nabídce mají čabajkovou i česnekovou

Nejpestřejší výběr mají pravděpodobně v Mimoni. Nabízejí totiž přes 600 druhů zmrzlin. A 14 příchutí si dokonce patentovali. "To jsou ty netradiční. Čabajková, koprová, šafránová, kakaová s chilli, štrúdlová, balkánský sýr," vyjmenovala autorka příchutí Ivana Jablonovská.

Najdete tu i druhy "Já nevím" nebo "Ježíšmarjá". To kvůli neurčitelné chuti a také pro ty nerozhodné. Do Mimoně jezdí za zmrzlinou lidé z celého Česka a experimentují. Denně tam vyrobí 300 litrů zmrzliny a neustále vyvíjejí nové, jako je třeba kmínová a lanýžová.

To v Českých Budějovicích letí úplně jiné druhy. "Z těch smetanových je strašně oblíbená bílá čokoláda s mákem, pražená bílá čokoláda s levandulí, káva 100% arabika. Čokoláda v jogurtu je výborná nebo v kokosovém mléce," řekla Kateřina Davidová.

[chooze:article;value:553470]

​A přišli i se zmrzlinou s příchutí sena. "To seno se praží a louhuje v krému. Mělo to velký úspěch," dodala. A pozor, po některých zmrzlinách se můžete i slušně opít a pro děti jsou zakázané. "Gin tonic si asi nedají, víno dělám ryzlink rýnský s hruškami a zázvorem," vyjmenovala Davidová.

Ve světě vede ale přece jenom vanilka a čokoláda – klasiky, kterých se nikdy nepřejíte. A ti, co hledí na svoji postavu, upřednostňují osvěžující sorbety nebo zmrzlinu slazenou výtažky z listů stévie.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.