Známá firma omylem prodávala vadnou powerbanku. Může způsobit požár

Majitelé, kteří vlastní powerbanku Lenovo USB-C Laptop Power Bank, by měli zbystřit. Společnost totiž některé stahuje z trhu. "Lenovo zjistilo, že u omezeného počtu jednotek se mohou uvolnit vnitřní šrouby power banky a způsobit zkrat a přehřátí lithium-iontové baterie, což představuje nebezpečí vzniku požáru," informovala společnost na webu.

Vadné powerbanky mají na štítku katalogové číslo (part number) 40ALLG2WWW a číslo modelu (model number) PBLG2W. Následně je nutné zkontrolovat také datum výroby. Stahované produkty mají datum výroby 22/01, 22/02, 22/03, 22/04, 22/05 a 22/06. Powerbank vyrobených před lednem nebo po červnu 2022 se ale tento problém netýká.

[chooze:article;value:464624]

Podle informací portálu TechSpot se dokonce objevila informace, že se jeden požár zařízení skutečně odehrál. Způsobil ale jen minimální materiální škody. Nikdo se, naštěstí, nezranil.

Společnost doporučuje spotřebitelům, kterých se to týká, aby okamžitě přestali powerbanku používat a odpojili ji od všech zařízení. Následně je pak potřeba kontaktovat zákaznickou podporu, která má poskytnout bezplatnou výměnu produktu a také pokyny pro správnou likvidaci lithium-iontových baterií.

Produkt je dostupný také na českém trhu. Jen ve Spojených státech amerických se prodalo přibližně 2850 kusů těchto powerbank. Podle kanadské vlády se stažení týká také 507 kusů prodaných v Kanadě.

Stahovaná powerbanka:

Mobily letos oslavily výročí 50 let. Více se dozvíte v následující reportáži (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.