Moderní bydlení

Známá značka je ve velkých problémech. Dárky na Vánoce jsou v ohrožení

Řada lidí má Vánoce spojené s ponožkami – kdyby je nenašli pod stromečkem, jako by tyto svátky ani nebyly. V posledních letech navíc roste obliba ponožek hodně barevných nebo s nejrůznějšími veselými a nápaditými obrázky. Letos by ale o ně mohla být nouze, napsal web zoznam.sk.

Firma, která stojí za známou a v Česku oblíbenou značkou veselých ponožek Fusakle, řeší totiž vážné finanční problémy. Za uplynulé dva roky její tržby značně klesly a společnost se propadla do velké ztráty.

[chooze:article;value:564046]

Za pandemie covidu zákazníci spoléhali hlavně na nákup zábavných ponožek prostřednictvím internetu a firmě se dařilo. Když se život vrátil do starých kolejí, lidé začali více chodit do kamenných obchodů a tržby klesaly, navíc se projevila inflace. 

"Poslední čísla ukazují, že loňský rok byl ještě horší než ten předchozí. Firma je na tom finančně natolik špatně, že by se sama měla poslat do konkurzu," informoval o problémech společnosti slovenský Denník N. Podle listu závazky firmy byly v závěru loňska vyšší než aktiva.

[chooze:article;value:572624]

​Situaci začala firma řešit zavřením řady prodejen, z původně téměř 50 slovenských a českých obchodů jich zbylo pouhých 11. Vedení navíc přistoupilo k propouštění zaměstnanců. Zatímco loni jich měla kolem 80, předtím dokonce přes 100, nyní jich zaměstnává 20 až 25. Přes tato radikální opatření majitel firmy Andrej Bartalos stále doufá, že Fusakle nezkrachují a zachrání se.

"Před letošními ​Vánocemi budeme opět mít 40 až 50 kiosků jako kdysi v nejlepších dobách, počet našich zaměstnanců se vrátí ke stovce," svěřil se Bartalos.

Na rozdíl od firmy Dedoles, která také prodává ponožky s výraznými vzory a vizuály, totiž majitel společnosti Fusakle cestou oddlužování pod ochranou soudů zatím jít nechce.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.