Známé tváře bojují s velkou vodou. Hasiči zasahovali u Vojtka i Mynáře

Dramatické chvíle si zažila například rodina herce Romana Vojtka. Kvůli jezírku, které mají na pozemku, Vojtkovým museli přijet pomoci hasiči. Herec, který má s vodou velmi špatné zkušenosti, nebezpečí tentokrát rozhodně nechtěl podcenit. V červnu 2022 totiž kvůli silným dešťům skončil s vytopeným domem.

"Držte se. My jsme stihli zavolat včas. Dva roky zpátky jsme to měli i v domě. Děkujeme opět za pomoc," napsala manželka Vojtka Petra k fotce, kde jejich dvě malé děti z okna sledují práci hasičů na zahradě.

Extrémní množství vody ohrožovalo rovněž rodinu bývalého kancléře Vratislava Mynáře. Také u Mynářových v Osvětimanech tak museli zasahovat hasiči. "Zásah dobrovolných hasičů pomohl zabránit větším škodám na následovníkovi shořelé restaurace na srubu," popsala na instagramu Alex Mynářová. 

Bedlivě vodu sleduje i hokejista Michal Kempný. Ten se narodil v Hodoníně a jeho rodina žije v Lužicích, které v roce 2021 zdecimoval jiný přírodní živel, a to tornádo. Kempný tehdy neváhal a hned se vrhl do práce a pomáhal opravit zničené město

Nejde proud

Některé celebrity sice nepotrápila přímo voda, ale její následky. Například obec Lány, kde žije Nikol Leitgeb s rodinou, se ocitla bez proudu. Influencerka měla ovšem štěstí v neštěstí, protože si pořídili fotovoltaiku, a oni sami tak o elektřinu nepřišli. Naopak svým postiženým sousedům nabídla pomoc například s uvařením kávy.

[chooze:article;value:574041]

​Bývalá modelka Gábina Lašková takové sousedy zřejmě nemá a musela si poradit jinak. "Den bez proudu. Ale jsme na kopci, v suchu, deskovky a jeden nabitý tablet. Myslím ale na všechny, které voda ohrožuje. Doufám, že jste v bezpečí a že to brzo skončí. Hodně sil," napsala maminka tří dětí na instagramu.

Šokující chování

Povodňovou situaci v Česku bedlivě sleduje i herec Lukáš Hejlík. Na instagramu se ostře pustil do některých spoluobčanů, kteří jsou podle něj plní nevraživosti. "Přestávám sledovat diskuze pod povodňovými příspěvky, protože nerozumím těm ubohým poznámkám, domněnkám, dezinformacím, spekulacím, natož nevhodným vtipům. Poslední čtyři roky se fakt divím, kde se bere v lidech tolik nevraživosti, aby seděli u sociálních sítí a marnili čas svůj i všech kolem. Je mi jich a jejich dětí fakt líto," napsal Hejlík. 

Vyjádřil také obdiv hasičům, kteří s povodněmi bojují. "Všechen respekt k hasičům jejich práci a samozřejmě přeju všem, kteří jsou v záplavových zónách, ať to nedopadne nejhůř," dodal. 

Situace je vážná zejména na Moravě. Podívejte se, co bude podle hydrologa následovat:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.