Známý britský bluesman na kolenou. V Praze se mu ztratila psí parťačka

[chooze:gallery;value:33798]

V Česku žijící britský hudebník Justin Lavash, kterého lidé můžou znát například i díky jeho spolupráci s Lenkou Dusilovou, Monikou Načevou, Michalem Horáčkem či Vladimírem Mertou, prožil jedny z nejtěžších chvil svého života. Začátkem listopadu se mu totiž ztratila milovaná fenka Mája, která mu pomohla překonat těžkou nemoc a doprovázela ho téměř na každém kroku.

"Zaběhla se mi při nakládání aparatury po koncertě 1. 11. 2023 na Petrském náměstí v Praze. Ona už je stará. Má 11 let. Špatně vidí, slyší i čich měla špatný. A v posledních týdnech se to ještě zhoršilo. Stála vedle mě, já se na pět minut zapovídal a najednou tam nebyla. Asi si mě spletla s někým jiným, šla za ním a ztratila se. Nebo ji někdo ukradl, nevím," tvrdil zpěvák.

[chooze:article;value:528801]

S fenkou ho přitom pojí hluboké přátelství. Už toho spolu hodně zažili. "Mám ji už přes šest let. Je z útulku. Ve stejný rok jsme oba dostali rakovinu a já jsem k tomu měl ještě vážné problémy se slinivkou. Bylo to se mnou velmi vážné, málem jsem tehdy zemřel," zavzpomínal.

"Bydlím sám. Ona byla důvod, proč jsem přežil. Je pro mě víc než pes. Je to moje nejlepší kamarádka. Je se mnou, když hraju i když spím," svěřil se Lavash.

Její ztráta mu proto obrátila život naruby. "Přišel jsem kvůli tomu i o tašku. Ukradli mi ji z auta, které jsem v tom šoku zapomněl zamknout. Měl jsem tam i občanku, klíče od domu a léky na cukrovku," dodal.

[chooze:article;value:528790]

I kvůli ztraceným lékům prý nemohl v den fenčina útěku trávit v Praze mnoho času. Poté ale skoro každý den do Prahy jezdil a hledal ji. "Mluvil jsem s bezdomovci, vytiskl jsem 200 plakátů, nahlásil to městské policii, najal zvířecího detektiva, sdílel to na skupinách věnujících se ztraceným psům, zatím ale bezúspěšně," stýskal si.

Za nalezení nemocné fenky vypsal pětitisícovou odměnu. "Je to kříženka pudla. A kvůli nemocem má jizvy. Měla na sobě obojek a postroj se jménem a telefonním číslem. Začíná být zima a bojím se o ni," doplnil.

V pátek se však stal zázrak a oba se opět shledali. "Našli jsme ji! Je naživu  vyčerpaná a potřebuje tekutiny, ale žije. Chci poděkovat všem, kteří mi pomohli ji hledat. Jsem strašně moc rád, že ji mám zpátky. Ještě jednou všem moc děkuji!" oznámil šťastný hudebník na facebooku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.