Známý textař radikálně zhubl. Zdraví mu viselo na vlásku, lékař ho drsně varoval

Srdce svých fanoušků dobyl hity jako Už mi lásko není 20 let, Zvonky štěstí či Biograf láska. Navzdory tomu, že textař a zpěvák Jiří Zmožek prožívá náročné období, jeho únorový koncert tomu ani zdaleka nenasvědčoval.

I ve svých 81 letech předvedl neskutečné vystoupení, při kterém lidé vstávali ze židlí. Publikum dávalo najevo svou přízeň tak, že se Jiří skoro nemohl dostat z pódia. "Teď já už jsem si trošku nevěděl rady, co ještě mám zpívat a co mám přidat. Bylo to spontánní publikum a bylo vidět, že jsem je nezklamal, no," řekl textař.

Aktuálně Jiří ale řeší i nepříjemné zdravotní potíže. "Já jsem byl hrozně nemocný, už jsem nemohl dýchat a odvezli mě do nemocnice k panu primáři. Ten mi tak decentně říkal: 'Víte, já vám musím říct, že my to nesmíme jako doktoři takhle říkat, ale jste tlustej,'" popsal Zmožek.

[chooze:article;value:536606]

​Se svými problémy se proto rozhodl zatočit. Lékař totiž řekl, že mu jeho kila navíc nedělají dobře na štítnou žlázu. "Tak jsem mu řekl, ať mi nasadí nějaké léky. Pak jsem shodil sedm kilo a teď mi prostě padaj kalhoty," popsal textař. 

Možná i láska k hudbě a fanouškům Jiřímu pomohla změnit životní styl. "Pak jsem se rozhodl, že v té kondici, do jaké jsem se dostal, že já těm lidem můžu ještě něco zahrát a zazpívat. A je to samozřejmě nebývalá troufalost si tady na dvě hodiny sednout a hrát pro tisíc lidí," dodal Zmožek.

Energie slavnému hitmakerovi rozhodně nechybí, dokončuje totiž svou knihu, která se na trhu objeví z kraje března. Svůj životní příběh tak přiblíží lidem ještě víc.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.