Známý zpěvák ve svých hitech kritizoval Putina. Zemřel při podivné nehodě

O tragické smrti hudebníka informovala kapela na sociální síti VKontakte. "Včera večer nás zasáhla tragédie. Náš Dima Nova se spolu s přáteli procházel po Volze a propadl se pod led," uvedla kapela.

Agentura RIA Novosti uvedla, že se led pod muži probořil ve vesnici Dijevo-Gorodišče v Jaroslavské oblasti přibližně 350 metrů od břehu. Koryto řeky tam má šířku i tři čtvrtě kilometru. Muže měl navíc strhnout silný proud a stáhnout je pod led.

Vytáhnout z vody se podařilo muže a ženu, muž ale zemřel po převozu do nemocnice. Pětatřicetiletý hudebník, jeho o deset let mladší bratr Roman a osmadvacetiletý kamarád Georgij Kiselej se ale utopili. Těla se podle webu URA.ru následně podařilo najít a hudebníka identifikoval příbuzný.

[chooze:article;value:496225]

​Kapelu Svirgunov s přáteli založil v roce 2012. Proslavila se hity jako Crying for Techno nebo No More Parties. Na sociálních sítích také bavila své fanoušky vtipnými videi.

Píseň Aqua Disco se ale doslova stala hymnou ruských protiválečných protestů, které také podle ní dostaly přezdívku Aqua Disco Party. Demonstranti na nich píseň, ve které se kapela naváží do ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho soukromého sídla v přepočtu za miliardy korun, často zpívali.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený CREAM SODA (@creamsodamusic)

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.