Znásilnění, obtěžování, sebevražda. Soud s Ferim po dvou letech začíná

Soud začne v úterý rozhodovat o vině Dominika Feriho ve dvou případech znásilnění a jednoho pokusu, ze kterých je obžalován. 

"Jsem rád, že po takové době soud konečně probíhá. Věřím, že jednání bude veřejné, protože nemám co skrývat. O své nevině nepochybuji," napsal Feri TN.cz den před prvním líčením.

[chooze:article;value:437522]

Vyšetřování bývalého poslance TOP 09 odstartovaly výpovědi několika dívek z května 2021, které tvrdily, že s nimi měl sex navzdory jejich výslovnému nesouhlasu. Rok nato se údajně pokusil o sebevraždu, skončil v nemocnici s pořezaným zápěstím a břichem.

Obtěžování se měl Feri dopouštět i na půdě Poslanecké sněmovny. Nepříjemnou zkušenost popsala i dívka, které prý v dolní komoře nabídl stáž. "Dominik byl poměrně hodně neodbytný, zatarasil mi cestu a pokusil se na mě naléhat různými způsoby, sahal na mě, snažil se mě líbat i přesto, že jsem říkala, že nechci, nemám o to zájem. Tehdy jsem s brekem z té Poslanecké sněmovny utekla," svěřila televizi Nova.

[chooze:article;value:463492]

Kriminalisté vyšetřování ukončili loni v říjnu. Podle mluvčího pražských policistů Jana Daňka hrozí Ferimu až desetiletý trest. "Stíhání je vedeno i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti. V tomto případě mluvíme o dítěti jako o osobě, která dovršila 17. rok věku," vysvětlil.

Pětici prověřovaných případů v uplynulých dvou letech strážci zákona odložili. "Jaké důkazní návrhy budu činit, to uvidíte, zatím to nemohu komentovat. Jde-li o již pravomocně odložené případy (například sprcha nebo noční stolek), o těch budu mluvit zítra před jednáním," uzavřel v pondělí Feri.

Feri čelí obžalobě z několika znásilnění (12/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.