Znepokojivé zprávy z Ukrajiny: Obrana selhala, hrozí ztráta klíčového města

Postup v posledních dnech Rusové zaznamenali na novém místě fronty. Podařilo se jim obsadit vesnici Šumy poblíž města Toreck v Doněcké oblasti, píše web Ukrajinska pravda. "Přesný důvod selhání obrany zatím není znám," uvedli k územnímu zisku analytici služby Deepstate.

Toreck má být přitom podle vojenského experta Serhije Hrabského, kterého cituje agentura Unian, klíčovým místem. Umožňuje totiž kontrolu nad ruskou logistikou. Jeho ztráta by podle něj znamenala ztrátu celé Doněcké oblasti.

[chooze:article;value:561510]

"Nepřítel nadále zvyšuje tempo útočných akcí v sektoru Horlivka-Toreck. Letectvo agresora provádí údery bezpilotními letouny. Obranné síly organizovaně zadržují útok nepřítele, čtyři útoky byly odraženy a další tři probíhají," uvedl v sobotu generální štáb ukrajinské armády na facebooku. Okupanti měli ztratit 40 vojáků.

Toreck leží necelých osm kilometrů od frontové linie. Před začátkem invaze měl přibližně 31 000 obyvatel a je důležitý i ekonomicky, nachází se tam několik uhelných dolů a koksoven. Zmíněná vesnice Šumy leží deset kilometrů od města.

Jižní Korea zvažuje dodávky zbraní na Ukrajinu. Velmi velká chyba, varuje Putin (21/6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.