Znepokojivý vzkaz čínského prezidenta: Připravme se na nejhorší

"Komplexita a složitost problémů národní bezpečnosti, kterým nyní čelíme, významně vzrostla," prohlásil Si na úterním zasedání Ústřední komise pro národní bezpečnost. O jeho slovech informoval web CHINA DAILY.

"Musíme přemýšlet nad tím nejdůležitějším a nad nejhoršími scénáři a připravit se na významné zkoušky silného větru a drsných vln, a dokonce i nebezpečného a rozbouřeného moře," prohlásil čínský prezident.

Komunistická strana se totiž výrazněji snaží zabránit vnitřním i vnějším hrozbám, které jí podle ní hrozí, napsal web stanice CNN. Peking v současnosti čelí ekonomickým problémům a musí se potýkat s náročnou mezinárodní situací.

[chooze:article;value:505533]

Zároveň Si vyzval k urychlení modernizace národního bezpečnostního systému s důrazem na větší efektivitu v boji. Chce také, aby rychle vznikl národní monitoring bezpečnostních rizik a systém brzkého varování. 

"Všechno v Čínské lidové republice se týká národní bezpečnosti a země se stále více zaměřuje na lepší koordinaci bezpečnosti, přičemž se zdá, že bezpečnostní stránka vítězí nad ekonomickou," okomentoval aktuální situaci odborník na Čínu Bill Bishop na svém blogu.

Čína uvalila sankce na americkou společnost Micron:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.