Zneužili smrt Janečkové (†25) z Talentmanie. Vdovec ukázal na viníka

[chooze:gallery;value:28348]

​"My jsme vám vyjednali v Evropě 55 miliard pro české zdravotnictví z evropských peněz, 15 miliard bylo na národní boj proti rakovině. Stále lidi na rakovinu umírají. Ano, i ta mladá zpěvačka. Ano, bohužel mladí lidé. Stále něco. Každý den nějaká rakovina," řekl na úterním jednání Sněmovny v souvislosti s hlasováním o vyjádření nedůvěry vládě Andrej Babiš. Celý jeho proslov najdete ve stenoprotokolu na stránkách Sněmovny.

Část Babišova vystoupení ve Sněmovně:

​Zpěvačka Patricia Burda Janečková bojovala s rakovinou prsu už v roce 2022. Po vyléčení se ale rakovina letos v létě vrátila a zasáhla jí játra. Na následky nemoci mladá umělkyně zemřela 1. října. Proslavila se například působením v soutěži Talentmania, byla ale úspěšná i v mezinárodní soutěži duchovní hudby Concorso di musica sacra.

​Ve čtvrtek se na facebookových stránkách hudební agentury SVAB promotion, která Janečkovou zastupovala, objevilo vyjádření zpěvaččina manžela Vlastimila Burdy a manažerky Jany Švábové.

"Tímto žádám veškerou veřejnost a politickou scénu, aby nezneužívali jméno Patricie Burdy Janečkové a nezmiňovali tuto mladou nadějnou zpěvačku ve spojitosti se selháním našeho zdravotnictví a lékařů, neboť se to nezakládá na pravdě. Použití jejího jména v této souvislosti je neetické a patří to za hranu lidské slušnosti!!! Ještě jednou ze srdce děkujeme všem, kteří bojovali za záchranu Patricie a jakýmkoliv způsobem se podíleli na její léčbě. Bohužel, osud tomu chtěl jinak," stojí ve vyjádření

[chooze:article;value:524457]

"Prohlášení Babiše je zcela nechutné a měl by se omluvit celé rodině. A pokud mu jde o boj proti rakovině, jak tvrdí, tak ať ze svých peněz dá pár milionů na léčbu," vyzvala na sociálních sítích paní Martina.

"Je mi to upřímně líto a moc mě její smrt zasáhla o to víc, že naše dcera se také léčila s rakovinou prsu. Když jsem četla, co Andrej Babiš řekl, udělalo se mi z toho až špatně, opravdu nechutné a měl by se omluvit," napsala Jana.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.