Zneužívali děti na kroužcích. Síť lidí si podle policie dávala tipy přes internet

Skupina, kterou policie vyšetřuje, si měla přes internet vyměňovat rady a zkušenosti o tom, jak zneužít situace a dostat se k dětem. Někdy mezi sebou sdíleli také fotky nahých dětí, informuje web iRozhlas

Úvod vyšetřování měl odstartovat loňský případ 49letého muže z Táborska, který měl několik let na kroužcích pro školáky zneužít víc než deset chlapců. Všichni byli podle jihočeského policejního mluvčího Jiřího Matznera "ve věku od sedmi do patnácti let". O případu informovala redakce TN.cz.

Později kriminalisté zjistili, že je případ propojený i s kauzou obviněného 40letého muže z Ostravska, který měl v průběhu dvou desítek let zneužívat děti při práci ve volnočasovém spolku. 

[chooze:article;value:461747]

​Přestože se případy staly na opačných koncích republiky, kriminalisté podle zjištění Českého rozhlasu společně s tím odhalili skupinu lidí propojenou přes internet. Ve volnočasových kroužcích, které vedli, měli zneužívat děti a přes internet sdílet i informace, jak se vyhnout obviněním, aby jim zločiny prošly. 

Další detaily o případu nechce zatím policie sdělovat. Policejní prezidium pouze uvedlo, že některé podezřelé ještě sleduje, a odmítlo také upřesnit, ve kterých krajích měli lidé zapojení do skupiny děti zneužít. 

Muž z Austrálie čelí obvinění ze zneužívání 91 dětí. Znásilnit jich ale měl 136 (08/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.