Zničená Camilla prchá od královských povinností. Králova nemoc ji vyčerpala

Manželka britského panovníka Karla III. Camilla zažívá těžké časy. Nejenže musí řešit zdraví svého chotě, který se léčí s rakovinou, ale navíc za něj musí zaskakovat, pokud jde o státnické povinnosti.

Taková zátěž si ale vybírá svou daň, a 76letá královna proto údajně naznala, že měsíc po oznámení královy diagnózy přišel čas na odpočinek. Podle deníku Daily Mail se má na dovolenou vydat už v pondělí.

Soukromým tryskáčem má údajně vyrazit někam za sluncem. Podle lidí obeznámených s jejím rozvrhem má na zotavení týden, během něhož má mít také v plánu setkání se členy rodiny. Na veřejnosti se pak má podle televize NBC znovu objevit 11. března u příležitosti Dne Commonwealthu.

[chooze:article;value:544140]

Jak připomíná deník Daily Mirror, královnin diář byl v poslední době opravdu nabitý. Krále musela na oficiálních setkáních zastoupit hned 13krát. K tomu je navíc potřeba připočíst její vlastní oficiální program a akce, kterých se měla účastnit původně spolu s manželem. 

I sám Karel měl na Camillu naléhat, aby si na chvíli odpočinula. Podle expertky na královskou rodinu Ingrid Sewardové jde ale zároveň o znamení, že se králi daří dobře. "Vyvolává to ovšem otázku, kdo teď, kdy je tolik klíčových členů královské rodiny ven ze hry, bude zastupovat krále," říká Sewardová.

Kromě krále je totiž nemocná také princezna z Walesu Kate, která se zotavuje po náročné operaci. Původně se předpokládalo, že krále bude více zastupovat jeho syn William, toho ale péče o Kate, zdá se, zaměstnává víc, než se původně čekalo. Plnění královských povinností tak bude nejspíše hlavně na bedrech králových sourozenců – princezny Anne a prince Edwarda.

Královna Camilla plní povinnosti za krále Karla, její obliba roste (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.