Zoo má problém s medvídětem. Už týden nechce slézt ze stromu

Půlroční Lindě se v koruně stromu zalíbilo. Dolů ji nezahnal ani dron, kterým ji chtěli zaměstnanci zahrady zkontrolovat. "Medvíďata se přirozeně nejvíc v bezpečí cítí na stromech. Takže při novém zvuku, nebo čemkoliv, co je vyleká a co neznají, tak jako první hledají místo na koruně stromu," vysvětlil chování šelmy ošetřovatel Patrik Pastorek.

Kdyby chtěla slézt dolů, prý to podle ošetřovatelů udělá. Nemá ale důvod. Zaměstnanci ji pravidelně kontrolují a zdá se, že je v dobrém stavu. V košické zoo je od listopadu. Podle dostupných informací ale možná zažila trauma a ošetřovatelé nemohou vyloučit ani dřívější týrání. Pravděpodobně proto se medvědice drží zpátky. "Jsme nucení pokračovat v její rehabilitaci a socializaci," řekl ošetřovatel Erich Kočner.

[chooze:article;value:533379]

​Důvěra se u ní buduje déle i proto, že je jedináček a sirotek. Třeba trojčata, která přišla do zoo pár měsíců před Lindou, takový problém nemají. "Umí se mnohem rychleji přizpůsobovat například novým podmínkám. Lépe také reagují na lidi a na jakékoliv situace," dodal Pastorek.

Slovensko má za sebou, co se týče medvědů, poměrně náročný rok. V září se jeden například objevil na sídlišti v Banské Bystrici. V říjnu napadlo další zvíře houbaře v Prievidzi a před pár dny se na veřejnosti objevil dechberoucí záběr ze Slovenského rudohoří, kde si medvěd ze silnice odtáhl jelena.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.