Zoo si připravila den pro pěstounské rodiny. Změní vám to život, říká pěstounka

Láska se nedělí, láska se násobí. V tomto duchu se neslo čtvrteční setkání pěstounských rodin. Děti si užily třeba krmení lachtanů. Rodiče zatím mohli sdílet své zážitky nebo si nechat poradit od těch zkušenějších.

Gabriela Pošmourná se starala už o osm dětí a zanedlouho doma přivítá další holčičku. "Úplně sakumprásk vám to změní život, je to obrovský zvrat do života a je to krásné. Má to obrovský smysl a vidíte v tom něco, v čem můžete pomáhat, co můžete úplně změnit od základů," řekla o své práci Pošmourná.

"Tady na té akci jsem podruhé a jsem moc ráda za to, že se tady můžeme setkávat jak přechodní, tak i dlouhodobí pěstouni. Když si nevíme rady, tak si tam mezi sebou poradíme. Je to strašně fajn, že na to nejsme sami," řekla pěstounka Simona Chroustová.

[chooze:article;value:556991]

"Opravdu ze srdce děkuju za to, co děláte. Jste superhrdinové a to, co odvádíte pro naši celou společnost, je neocenitelné," děkovala pěstounům náměstkyně pražského primátora pro oblast sociálních věcí Alexandra Udženija (ODS).

V Česku žije přibližně 12 tisíc pěstounů, podle odborníků to ale nestačí. Hlavní město chce proto motivovat další zájemce, kteří by dětem mohli dát nový domov. "A v rámci toho pořádáme i tuto akci – setkání pěstounů v zoo. Nejenom aby se děti podívaly na zvířátka, ale také aby se pěstouni sešli a sdíleli zkušenosti," dodala Udženija.

"Po zhlédnutí dokumentu Plné hnízdo jsem se rozhodla to vyzkoušet. Mám zatím první dítě skoro tři měsíce a strašně si to užívám. Přijde mi to jako smysluplná práce a opravdu každý den je jiný a je to taková radost," těšila se pěstounka Martina Pešková. Koncem roku v Česku skončí kojenecké ústavy, a náhradní rodiny tak budou potřebovat tisíce nejmenších.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.